Újabb szlovák győzelem

Tavaly Jana Cepelova, idén pedig Viktoria Kuzmova nyerte a WHB Ladies Open budapesti 100.000 dolláros ITF Pro Circuit versenyt, a szlovákoknak tehát nagyon fekszik fővárosunk salakpályás versenye.

A 69. helyezett Kuzmova egyébként is szereti fővárosunkat, hiszen februárban a fedettpályás WTA versenyen jutott először WTA-elődöntőbe, most pedig idei harmadik tornagyőzelmét ünnepelhette nálunk.

A Grand Slam Park tenisz klubban megrendezett versenyen a magyarok a legjobb 16 között búcsúztak, de Bondár Anna, Jani Réka és Gálfi Dalma is fel tud mutatni egy-egy szép győzelmet, utóbbi ráadásul idei első TOP100-as elleni győzelmét szerezte meg 98. helyezett Maraiana Duque-Marino elsőkörös legyőzésével.

A legjobb nyolc közé sajnos magyar játékos nem tudott bekerülni, Kuzmova épp Rékát búcsúztatta 63 61-gyel, majd az orosz Panova (604.) ellen nyert 62 64-re. A négy között honfitársát, Anna-Karolina Schmiedlovát (89.) győzte le 62 60-ra, így bejutott a döntőbe.

Az alsó ágon az orosz Ekaterina Alexandrova (110.) nem talált legyőzőre, Bondár Anna (393.), a tunéziai Jabeur (130.), majd az elődöntőben a 18 éves ukrán Yastremska (127.) (aki az elődöntővel karrierje során először bejön a TOP100-ba és ő lesz a WTA történetének első, 2000-es években született TOP100-as játékosa) legyőzésével jutott be a fináléba.

Kuzmova és Alexandrova idén egy szlovák 100.000-es döntőjében már találkozott, ami döntőszettes szlovák győzelmet hozott, ez pedig most sem volt másképp, Kuzmova 63 46 61-re győzött és megnyerte a versenyt.

Párosban is félig szlovák győzelem született, Cantal Skamlova és a román Alexandra Cadantu nyerte a páros versenyszámot, a döntőben 6163-ra legyőzve a Christian/Olmos amerikai/Mexikói párost.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association