Székesfehérváron a női tenisz

Az idei ITF World Tennis Tour két legrangosabb állomására kerül sor az elkövetkezendő két hétben Székesfehérváron, ahol előbb egy 60.000, majd egy 100.000 dolláros verseny is megrendezésre kerül.

Már a jövő heti 60.000-es versenyen sem gyenge a mezőny, hiszen a Kiskút Tenisz Klub vendége lesz 16 TOP200-as játékos is, köztük Bondár Anna és Jani Réka, akik alanyi jogon lehetnek főtáblások. A salakpályás versenyre benevezett a négyszeres WTA tornagyőztes, korábbi 22. helyezett román Irina Camelia Begu (117.), a 120. helyen álló montenegrói Danka Kovinic, az idei második tornagyőzelmére pályázó lengyel Katarzyna Kawa (129.) és a két WTA tornagyőzelemmel rendelkező spanyol Lara Arruabarrena (160.) is.

A 32-es főtáblára Annán és Rékán kívül láthatunk majd még magyar játékosokat szabadkártyával, így akár hat, vagy a selejtezősőkkel együtt még több magyar is lehet majd a főtáblán.

 

Amint vége a versenynek, egy napra rá már meg is kezdődik ugyanott a 100.000 dolláros torna, ahol már TOP100-as játékosok is játszanak majd, így a budapesti WTA torna után  újra hazánkba látogatnak a női elit képviselői.

A 76. helyezett román Sorana Cirsrea 2016 után nyerhet újra versenyt 'Fehérváron, de a palermói WTA tornán az elődöntőig jutó spanyol Badosa (94.) is esélyes lehet salak pályán. A szerb Nina Stojanovic (98.) idei harmadik tornagyőzelmére pályázik, a spanyol Bolsova Zadoinov (105.) pedig már a Roland Garroson is bebizonyította, hogy salakon bármire képes lehet, Babos Timit, Zvonarevát, Cirsteát és Alexandrovát is legyőzve jutott el a selejtezőből egészen a nyolcaddöntőig.

Ha már Timi, sajnos az elsőszámú magyar játékos nem tud részt venni a versenyeken, de "igazolt felmentése" van, hiszen október végén Kínában kemény pályán játszik a páros WTA VB-n, ahol címvédőként karrierje harmadik VB címéért léphet pályára Kristina Mladenovic oldalán.

 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association