Spanyol siker

Zamárdiban

Nagyszerű sikerrel, magyar duplázással ért véget az idei első hazai férfi ITF Pro Circuit verseny Zalaegerszegen, egy héttel később pedig joggal bízhattunk abban, hogy megismétlődik ez a nagyszerű eredmény.

Zamárdiban folytatódott a XIXO Open versenysorozat egy 15.000 dolláros versennyel, melyen nyolc magyar játékos kapott lehetőséget a főtáblán. Junior Ausztrál Open-győztesünk, Piros Zsombor két győzelmet is begyűjtött, a másodikat a 7. kiemelt osztrák Pichler ellen, aki Zalaegerszegen döntőt játszhatott, a legjobb nyolc között azonban búcsúzni kényszerült. A 18 éves magyart allergiája is kínozta, folyamatosan tüsszentett a mérkőzés során, majd ez a párosra is rányomta bélyegét, pedig Kisgyörgy Gergellyel egészen az elődöntőig jutottak, ahogy a Borsos Gábor/Kellner Ádám páros is.

A 3. kiemelt Nagy Péter az elődöntőig nem vesztett szettet, idei harmadik elődöntőjében azonban nem tudott bejutni első döntőjébe, az 1. kiemelt Balázs Attila 64 63 arányban legyőzte. A zalaegerszegi győztes a döntőben a 17 éves spanyol Kuhn ellen léphetett pályára, a tavalyi junior Roland Garros elődöntőse pedig 64 60-ra verte a hétszeres magyar bajnokot, ezzel megszerezve első profi trófeáját.

A XIXO Open versenysorozat a jövő héten Balatonalmádiban folytatódik.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association