Spanyol győzelem az utolsón

A januárban a budapesti ATP Challenger versenyen is megfordult Enrique Lopez-Perez is csatlakozott azon népes táborhoz, mly felismerte a lehetőséget a Magyarországon rendezett XIXO Open versenysorozatban és hazánkba látogatott az őszi szezon három 15.000 dolláros versenyére.

A korábban a TOP200-ban is megforduló játékos a 326. helyről kezdte meg a háromhetes túrát és a végére a 304. helyre lépett előre, miután két tornagyőzelmet és egy negyeddöntőt is elkönyvelhetett )és mellette egy páros elődöntőt is).  A Park Teniszklubban Piros Zsombort verte a döntőben, majd Kecskeméten a nyolc között kapott ki, az idei versenysorozat utolsó férfi állomásán, Székesfehérváron azonban újra erőre kapott és megint nem talált legyőzőre.

A verseny magyar vonatkozású örömhíre, hogy Bartakovics Marcell megszerezte első ATP pontját, miután a főtábla első körében 62 62-re verte az orosz Shevchenkot, a 16 között azonban az 1. kiemelt cseh Kolar búcsúztatta. A cseh játékos magabiztosan masírozott is végig a mezőnyön, a döntőben azonban egy ihletett formában lévő Lopez-Perezzel találta magát szemben, aki 61 61-re nyert és megszerezte a tornagyőzelmet.

A férfiak számára idén már nincs több verseny, lezárult az egész országot átfogó nyolcállomásos sorozat, melyen rengeteg magyar játékos kapott szerepet és 140.000 dollárt osztottunk ki a versenyzők között.

Ezúton is köszönjük az összes támogatónak a segítséget, nélkülük nem jöhetett volna létre az idei versenykörút.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association