Sorozatban második

Mostantól biztosan a kedvenc városai közé sorolja majd Zalaegerszeget Valkusz Máté (614.), aki sorozatban két versenyt nyert meg a zalai megyeszékhelyen.

A város idei első ITF Pro Circuit versenyének megnyerése után még egy 15.000-es versenyt rendezett a ZTE Tenisz Klub, amin újra a magyar játékos diadalmaskodott és ezzel hamarosan megközelíti az 500. helyet az ATP világranglistán.

A versenyen hét magyar indult a főtáblán, akik közül Máté mellett Borsos Gábor és Marozsán Fábián tudott nyerni az első körben, utóbbi ezzel megszerezte karrierje első ATP pontját és feliratkozik a világranglistára.

Sőt, a 18 éves magyar a szlovák Brna (1480.) legyőzése után a román Apostol (1167.) ellen is győzni tudott, a nyolc között azonban az észt Raisma ellen két szettben kikapott. Máté azonban lehengerlően játszott az egész hét során, szettveszteség nélkül jutott el az elődöntőig, ahol 61 61-re verte a 2. kiemelt német Siebert (417.), a döntőben pedig 62 61-re verte Raismát.

Máté ezzel karrierje harmadik profi tornagyőzelmét aratta, ráadásul átlagban kevesebb, mint négy gémet vesztett meccsenként, a jó forma pedig a következő heti balatonalmádi 15.000-es versenyre is kelleni fog majd.
 

Párosban a Balla Péter/Madarász Gergely páros 2013 után újra döntőbe jutott, a győzelem azonban ezúttal sem sikerült, 75 64-re kikaptak a Frunza/Apostol párostól.
 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association