Sorozatban két döntő

A két junior Grand Slam győzelemmel rendelkező Piros Zsombor volt az őszi XIXO Open versenysorozat magyar sztárja, a 17 éves játékos ugyanis a három 15.000 dolláros verseny közül kettőn bejutott a döntőbe.

Az augusztus 21-i héten a Park Teniszklubban megrendezett verseny hazai pályának számított számára, ez pedig külön motivációt is adott neki. A versenyen 12 magyar játékos indulhatott a főtáblán, akik közül heten nyerni is tudtak az első forulóban, de a nyolc közé is bejutott négy hazai játékos.

Balázs Attila 1. kiemeltként szettet sem veszített, a nyolc között is 76(1) 75-re verte a belga Deseint, miközben Zsombor a cseh Nouzát 62 57 76(7)-ra, a 7. kiemelt szlovák Kleint 60 63-ra, a 3. kiemelt svéd Erikssont pedig 36 62 60-ra verte, ezzel a két magyar egymás ellen léphetett pályára az elődöntőben.

Az alsó ágon Szintai Dávid első negyeddöntőjében vereséget szenvedett a 2. kiemelt spanyol Lopez-Pereztől, Nagy Péter azonban 64 76(4)-ra nyert az 5. kiemelt osztrák Brunner ellen, a spanyol játékost azonban ő sem tudta megállítani, Lopez-Perez 61 62-re nyert és Zsomborral találta magát szembe, miután a felsőági elődöntőben Attila a döntő szett előtt feladta a meccset.

Zsombor elő profi döntőjére készülhetett így, a tornagyőzelem azonban még nem jött össze neki, 63 60-ra kikapott a spanyoltól.

A következő héten Kecskemétre látogatott a XIXO sorozat, az Újhdy Teniszcentrum pedig kiváló vendéglátónak bizonyult, az egész hét folyamán sok néző volt kiváncsi az eseményekre, a döntőn azonban egy szöget sem lehetett leejteni annyian voltak. Ehhez persze az is kellett, hogy ez hazai játékosnak drukkolhassanak a nézők, ez a játékos pedig Zsombor lett.

A hat főtáblás magyar közül Zsombor, Nagy Péter és Szappanos Márton tudott csak nyerni az első körben, utóbbi pedig ezzel megszerezte első ATP pontját és feliratkozhatott az ATP ranglistára, a 16 között azonban ő búcsúzni kényszerült, Nagy Péter verte 62 63-ra. Péter ezt követően 62 57 62-re verte az 1. kiemelt Lopez-Perezt, a négy között azonban 63 76(7)-ra kikapott a 4. kiemelt Erikssontól. 

Az alsó ágon Zsombor a 16 között a 8. kiemeltet, a nyolc között pedig a 2. kiemeltet verte, az elődöntőben pedig 64 61-re nyert az osztrák Statzbergerrel szemben. Jöhetett tehát a döntő Eriksson ellen, akit az előző héten legyőzött, ezúttal azonban ez nem sikerült, a svéd 46 64 63-mal vágott vissza. 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association