Meghálálta a

szabadkártyát

Nem túlzás azt állítani, hogy az ukrán Marta Kostyuk az egyik legnagyobb ígérete a jelenkori női tenisznek. Amikor mi magyarok Piros Zsomborért izgultunk az Ausztrál Open utolsó játéknapján, addig az ukránok ugyanezt Kostyukért tették a junior döntőben, melyet végül meg is nyert a még csak 14 éves játékos.

 

Menedzsere, aki Roger Federer edzői stábjának is a tagja, Ivan Ljubicic írt a Magyar Tenisz Szövetségnek egy esetleges szabadkártya miatt a Dunakeszin megrendezett 25.000 dolláros versenyre, melyet meg is kapott a WTA ranglistával addig még nem rendelkező játékos és ezt meg is hálálta.

 

A nagyszerű játékkal előrukkoló ukrán sorra győzte le ellenfeleit, köztük az 1. kiemelt török Ipek Soylut (155.) is, majd a döntőben 64 63-ra nyert az amerikai Bernarda Pera (324.) ellen és nem csak első profi tornagyőzelmét ünnepelhette, de magyarországi szereplésével fel is iratkozhatott a WTA ranglistára.

 

A magyar játékosok közül ezúttal a Horváth Adrienn/Szalai Réka páros bizonyult a legjobbnak, ők az elődöntőben búcsúztak a későbbi győztes 1. kiemelt román Bara/Buzarnescu párossal szemben.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association