Magyar győzelmek

mindkét versenyen

A nőknél folytatódott, a férfiaknál pedig elkezdődött az idei hazai ITF Pro Circuit versenyek sorozata a héten.

A múlt heti balatonboglári 25.000 dolláros női versenyen Bondár Anna román partnerével megnyerte a tornát párosban, a 432. helyen álló magyar pedig erre a hétre is át tudta menteni a jó formáját. 

A torna főtábláján 10 magyar indult, akik közül Drahota-Szabó Dorka karrierje első WTA pontját szerezte meg azzal, hogy az első körben 60 62-re verte a szlovák Kozakovát, Udvardy Panna és Nagymihály Luca is tudott WTA pontot szerezni, ahogy Nagy Adrienn is.

A 17 éves magyar számára az MTSz szabadkártyát biztosított a főtáblára, ő pedig ezt meg is hálálta, két győzelemmel (az egyiket a 6. kiemelt ellen) első profi negyeddöntőjébe jutott be, ahol a korábban az 1. kiemelt Udvardy Pannát is búcsúztató cseh Vankovától szenvedett vereséget.

Az 5. kiemelt Jani Réka két döntőszettes találkozóval, a 2. kiemelt Bondár Anna pedig szettveszteség nélkül jutott el a negyeddöntőig, ahol Anna 64 64 arányban nyert, majd a 4. kiemelt orosz Marfutinát 76(4) 62-re verte, így bejutott a döntőbe.

Ellenfele a cseh Kladivova volt, akit áprilisban egyszer már le tudott győzni és ez most is sikerült, 64 76(3)-ra nyert és megszerezte idei elő egyéni tornagyőzelmét, sőt párosban is nyerni tudott Udvardy Panna oldalán, így két hét alatt három tornagyőzelmet aratott.
 

A férfiak Zalaegerszegen kezdték meg az idei sorozatot, mely nagyon jól kezdődött magyar szempontból. A szerencsés vesztes Bartakovics Marcell és a szabadkártyás Szintai Dávid is tudott nyerni egy fordulót, a legjobban azonban Valkusz Máté teljesített, aki 6. kiemeltként végül szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt.

A 612. helyen álló magyar a 4. kiemelt finn Ruusuvuorit (579.) és a 2. kiemelt német Siebert (420.) is legyőzte a döntőig vezető úton, ahol aztán az 1. kiemelt szlovák Horanskyt (333.) 61 63 arányban verte, ezzel pedig már idei második tornagyőzelmét gyűjtötte be.

Párosban Gödry Levente és Szintai Dávid volt a legjobb, ők az elődöntőig jutottak.
 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association