Lengyel győzelem Győrben

A lengyel Iga Swiatek nyerte az idei első hazai ITF Pro versenyt, melyet Győrben rendezett a Magyar Tenisz Szövetség.

A 15.000 dollár összedíjazású verseny selejtezőjében kilenc magyar kapott lehetőséget a bizonyításra, de csak Nagymihály Lucának sikerült a feljutás, aki szép emlékeket őriz a GYAC teniszklubról, hiszen tavaly itt jutott be első profi döntőjébe. Lucával együtt hét magyar indulhatott a főtáblán, a tavalyi győztes Békefi Bianka azonban már az első körben kikapott az 1. kiemelttől, a 16 közé pedig csak Udvardy Panna és Nagymihály Luca tudott bejutni, utóbbi az 5. kiemelt legyőzésével.

Panna a 16 között végül búcsúzni kényszerült, a selejtezőből felkerült cseh Horackova győzte le, Luca azonban folytatta a jó szereplést és egészen az elődöntőig jutott, ahol Swiatektől kapott ki.

 

A  16 éves lengyel játékos tavaly megnyerte Budapesten az U16-os csapat VB-t, a junior világranglistán korábban TOP10-es volt, a WTA rangsorban pedig a 700. helyet foglalja el és már idei második profi tornagyőzelmét gyűjtötte be Győrben.

Swiateknek szerencséje is volt, hiszen az első három meccséből kettőt is feladott az ellenfél, majd az elődöntőben 61 46 61-re verte Lucát, a döntőben pedig 62 62-re verte Horackovát.

Párosban magyar győzelemnek örülhettünk, hiszen Udvardy Panna az osztrák Mira Antonitsch-csal megnyerte a versenyt, a döntőben 61 62-re legyőzve a Curovic/Wang szerb/kínai kettőst, ezzel Panna idei második páros trófeáját ünnepelhette.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association