Drahota-Szabó Dorka idei első elődöntője

Székesfehérváron, a Kiskút TC-ben folytatódott az ITF Pro Circuit hazai versenysorozata egy 15.000 dolláros női versennyel, melyen a 16 éves Drahota-Szabó Dorka bizonyult a legjobb magyarnak.

A korosztályos válogatott játékos már tavaly is eljutott egy 15.000-es verseny elődöntőjéig és ezt ezúttal is produkálni tudta ott, ahol tavaly a legjobb nyolcig jutott "csak", így nemcsak megvédte pontjait, de még hozzá is tett egy keveset.

Dorka a 10 magyar főtáblás egyike volt, elődöntőig vezető útját pedig a selejtezőből érkezett Fárbás Réka legyőzésével kezdte meg, ezt követően pedig a szabadkártyás Jánosi Luca legyőzésével folytatta, majd a cseh Kladivova is kezet nyújthatott neki mielőtt az 5. kiemelt horvát Njiric legyőzte a négy között.

Szintén meg kell említeni Nagy Adrienn teljesítményét, aki a 2. kiemeltet verte az első körben, majd a negyeddöntőig jutott, ahogy Lukács vanda is, párosban pedig Dorka és Adrienn párosa bizonyult a legjobb hazai kettősnek az elődöntős hellyel.

A tornán a bosnyák Berberovic duplázni tudott, az egyéni döntőben Njiricet 46 64 75-re győzte le egy nagyon izgalmas meccsen, párosban pedig a norvég Helgoval nem talált legyőzőre.

 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association