Döntő hat év után

Két korábbi TOP40-es játékos csapott össze a balatonboglári 25.000 dolláros XIXO Open döntőjében, melyben végül a szlovén Polona Hercog győzedelmeskedett.

A magyarok közül Bukta Ági a legjobb 16-ig jutott, Bondár Anna két döntőszettes győzelemmel a legjobb nyolcig verekedte magát, Arn Gréta azonban még ennél is tovább menetelt. A két WTA tornagyőzelemmel rendelkező játékos a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, ahol a negyeddöntőig nem vesztett szettet, ott pedig 26 63 61-re nyert a szlovák Schmiedlova ellen. Az elődöntőben 76(6) 16 60-ra verte a 6. kiemelt román Barát és ezzel a 2011-es aucklandi WTA torna megnyerése óta először jutott döntőbe.

A fináléban az a Hercog állt vele szemben, aki eddigi három találkozójukat megnyerte, ebből kettőt salakon, így ezúttal is ő volt az esélyesebb, az 5. kiemelt szlovén pedig hozta is a papírformát, 61 62-re nyert és idei második tornagyőzelmét szerezte meg.

Párosban Bukta Ági a szlovák Juhaszovával játszhatott döntőt, végül azonban 64 63-ra kikaptak az 1. kiemelt Khromacheva/Marcinkevica duótól.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association