Piros Zsombor első tornagyőzelme

A budapesti WHB ETC Open elnevezésű 25.000 dolláros versenyen egyéniben magyar győzelmet ünnepelhettünk, Piros Zsombor (489.) ugyanis megszerezte karrierje első profi tornagyőzelmét.

 

A 18 éves magyar megérdemelten győzött, hiszen útja során az 1. kiemelt argentin Herast (325.) és a 6. kiemelt brazil Sant’Annát (466.) is búcsúztatta, majd a fináléban 63 62-re verte a román Dimát (416.). Piros ezzel közel 80 helyet lép előre a világranglistán, a következő hetekben pedig már ATP Challenger tornák selejtezőiben drukkolhatunk majd neki.

Zsombor korábban háromszor játszott már profi ITF versenyen finálét, de mindannyiszor alulmaradt, most azonban hazai pályán végre magasba emelhette a trófeát.

Szintén örömteli, hogy Marozsán Fábián újabb ATP pontot szerzett, Madarász Gergely pedig 2014 óta először tudott pontot szerezni. A négyéves amerikai tanulmányai után hazatért korábbi Davis Kupa játékos a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, ahol két győzelemmel egészen a legjobb nyolcig jutott, de a 16 éves Makk Péter is karrierje első ATP pontját gyűjtötte be, miután győzni tudott az első körben.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association