Minden magyar kiesett

Szerdán elrajtolt a hazai ITF World Tennis Tour legrangosabb eseménye, a 100.000 dolláros verseny főtáblája, október 23. azonban a Kiskút Tenisz Klubban nem volt ünnepnap magyar szempontból.

A salakpályás verseny selejtezőjében öt agyar közül ketten tudtak feljutni a főtáblára, Arn Grétának és Drahota-Szabó Dorkának sikerült ez, utóbbi továbbra is jó formában van tehát. Olyannyira, hogy ő játszotta ma az egyik legszorosabb meccset is a főtábla első körében a magyar játékosok közül. A 17 éves magyar a szintén selejtezős belga Benoit ellen 64 76(7)-ra kapott ki.

A legnehezebb sorsolása Stollár Fannynak volt, akinek az 5. kiemelt ukrán Zavatska ellen kellett volna bravúrt bemutatni, ez azonban elmaradt, Fanny 64 62-re kikapott, míg Bondár Anna 62 64-es vereséget szenvedett a 8, kiemelt német Korpatsch ellen.

Arn Gréta egy szett után jelezte a román Cadantunak, hogy nem tudja folytatni a játékot, Gálfi Dalma 63 36 64-re kikapott a szlovák Cepelovától, Jani Rékát pedig 64 62-re  verte a paraguayi Cepede Royg.

A mieink tehát búcsúztak egyéniben a versenytől, párosban azonban még drukkolhatunk a magyaroknak. Bondár Anna Gálfi Dalmával, Jani Réka pedig a román Barával negyeddöntős, a 2. kiemelt Garcia-Perez/Stollár Fanny páros játék nélkül jutott az elődöntőbe.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association