Búcsúztak a magyarok

Egy szettig csodát láthattak a nézők a székesfehérvári 60.000 dolláros női versenyen, a tegnap nagyszerű győzelmet arató Drahota-Szabó Dorka ugyanis megnyerte a negyeddöntő első játszmáját jóval esélyesebb ellenfelével szemben.

A 884. helyezett 17 éves magyar a 6. kiemelt, korábbi 73. helyezett paraguayi Veronica Cepede Royg (142.) ellen játszott ma és bátor játékkal hozta is az első játszmát. A nagy tempóba azonban a magyar játékos fáradt bele előbb, a második szettben 3-4-nél elvesztette adogatását, a paraguayi pedig a szett 6-3-as megnyerését követően a döntő szettet végül simán hozta és 46 63 62-re győzni tudott.

Dorka szereplése nagyon pozitív volt a versenyen, ha pályafutását így folytatja, akkor szép jövő előtt áll, nem mellesleg pedig jócskán előrelép majd a világranglistán is.

A nyolcaddöntők másik magyarja, Gálfi Dalma (256.) a 8. kiemelt szlovák Sramkova (173.) ellen 64 63-ra kikapott, majd párosban is búcsúztak a mieink, Jani Réka az argentin Ormaecheával, Bondár Anna pedig Sramkovával kapott ki a nyolc között.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association