Réka először nyert idén egyéniben

Baja adott otthont a héten egy újabb ITF World Tennis Tour versenynek, melyen a hölgyek között 25.000 dollár került kiosztásra. A selejtezőben is több magyar indult, de sajnos egyikőjüknek sem sikerült a feljutás a főtáblára, így hat magyarral rajtolt el a legjobb 32 mezőnye.

 

Nagy Adrienn és Drahota-Szabó Dorka kikapott az első körben, Békefi Bianka, Szlavikovics Szabina, Gálfi Dalma és Jani Réka azonban sikerrel teljesítette az első kört, így mindannyian nemzetközi pontokat szereztek. A legjobb 16 között aztán Bianka és Szabina búcsúzott, az 1. kiemelt Dalma és a 2. kiemelt Réka azonban folytatta útját.

Dalma a grúz Dalakishvilit 61 63-ra, majd a szlovák Juhaszovát 64 60-ra győzte le mielőtt az elődöntőben kikapott az egyiptomi Sheriftől 63 64-re, Réka azonban a döntőben meg tudta ezt bosszulni. A 28 éves magyar a román Ene és a bolgár Arshinkova ellen sem vesztett szettet, az elődöntőben pedig páros partnere, a belga Salden ellen gémet sem, így bejutott a fináléba, ahol 63 26 62-re győzött és megszerezte idei első egyéni tornagyőzelmét.

Sajnos a duplázás nem sikerült neki, párosban a döntőben a Sherif/Klaffner párostól 62 46 10-8-ra kikaptak.

 

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association