XIXO OPEN BALATONALMÁDI

USD- 15.000

Address: Szent Erzsébet liget, Balatonalmadi, 8220, Hungary

ITF website

Facebook gallery

Bataonalmádi on Wikipedia

Club's website

Winners:

Pascal Meis (GER)

Gabor Borsos (HUN)/Viktor Filipenko (HUN)

Pictures of the club

Balatonalmádi sportéletében a legnagyobb hagyományokkal a tenisz rendelkezik. A Balatonalmádi Tenisz Klub 1925–ben alakult. Az 1930–as években már 10 db salakos teniszpálya szolgálta az ide látogatók igényeit.

Jelenleg 6 salakos teniszpályával rendelkezik a klub. A pályákat Balatonalmádi egyik legszebb pontján, a Szent Erzsébet ligetben találjuk, 100 méterre a Balatontól. Mellettünk és a parton található büfék számos étel és itallal szolgálnak. Játékosain a klub infrastrukturális szolgáltatásain kívül igénybe vehetik a korlátlan WiFi lehetőséget is. A hagyományokat követve évente számos magas színvonalú versenyt rendez a klub, ami nem csak a helyiek sportolási lehetőségeit szolgálja, hanem igen jelentős sportturisztikai vonzerőt kölcsönöz a városnak. A klub csapatai és játékosai folyamatosan kiemelkedő eredményekkel zárják a bajnokságokat.

Országos versenyeink:

Xixo Open Balatonalmádi 15.000.- USD ITF verseny

Almádi Kupa. Országos pontszerző II-III osztályos  MTSZ verseny

Onyxprint Kupa Országos pontszerző II-III osztályos  MTSZ verseny

Csapatversenyeken 4 különböző csapatot indítottunk:

Országos II. osztály, Megyei I. és II. osztály, Megyei Senior csapat

 

A Klub törekvése, hogy az utánpótlás nevelésre még nagyobb hangsúlyt tudjon fektetni. El szeretnénk indítani a Magyar Tenisz Szövetség által elindított, az iskolák bevonásával megvalósuló mini teniszt, azaz Play and Stay teniszoktatást.

Fő célunk Veszprém megyei tenisz központ létrehozása, és ehhez egy több funkciós (tenisz, kerékpár, szabadidő sport) „klubház” központ kialakítása, Balatonalmádiban a Szent Erzsébet ligetben!

Ezzel nemcsak a helyi sportélet színvonalát tudnánk kategóriákkal emelni, hanem a város turizmusát, vonzerejét is növelnénk. Lehetőségünk lenne az utánpótlás központ kialakítására, a még magasabb kategóriás hazai és nemzetközi teniszverseny megrendezésére.

  • facebook
  • Twitter Round
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
hidepito.jpg
ecool.jpg

© Hungarian Tennis Association